Ontstaan Life Line Gospel Choir

Op 18 juni 1997 werd Black American Gospel Choir 'Life Line' opgericht. Het begon allemaal in 1995 met een workshop Black Gospel onder leiding van Edith Casteleyn. Tijdens zo'n workshop worden in één week, tijdens twee avonden en de zaterdagmiddag, onder begeleiding van een band ongeveer twintig Black Gospelnummers ingestudeerd. Op zaterdagavond wordt dan een concert gegeven, waarin het resultaat van deze workshop wordt gepresenteerd aan het publiek.

De eerste workshop werd druk bezocht en in november 1996 volgde weer een workshop die nog succesvoller bleek te zijn dan de eerste. Toen al gingen er stemmen op om in Katwijk een Black American Gospel Choir op te richten. Zangers genoeg, maar nog geen choirdirector of band. Tijdens de workshop in 1996 werd aan Edith Casteleyn gevraagd of zij wilde meewerken aan de oprichting van Life Line. Zij moest daarover nadenken; met drie andere Black American Gospelkoren had zij het al druk genoeg. Het enthousiasme van de deelnemers werkte aanstekelijk en Edith gaf "groen licht".

Edith Casteleyn kwam naar Katwijk en in 1997 is "Life Line" geboren. Een koor met enthousiaste mensen, niet alleen uit Katwijk maar uit de hele Duin- en Bollenstreek. De naam Life Line (reddingslijn) refereert aan het visserijverleden van Katwijk maar kreeg door het koor een nieuwe betekenis. 'Life Line' wil de reddingslijn uitgooien naar iedereen die het geloof in God zoekt of nieuw leven in wil blazen.

Door de jaren heen kwamen de leden steeds verder weg vandaan om ook meegenomen te worden met de opzwepende en inspirerende songs. Vanaf januari 2016 repeteert Life Line in Zoetermeer, veel huidige leden komen uit deze regio.

Life Line is door de jaren te gast geweest bij zeer uiteenlopende optredens; van tentdiensten tot theater, van 'Sterren dansen op het ijs' tot kerkdiensten.